Trajnojmë drejtues

Dishepullojmë fëmijë e të rinj

Ndryshojmë botën

Çfarë është Awana?

Awana është një shërbesë botërore jofitimprurëse, e fokusuar në sigurimin e zgjidhjeve ungjillëzuese dhe dishepulluese me bazë biblike për moshat 2–18 vjeç. Si drejtues global në dishepullimin e fëmijëve dhe adoleshentëve/të rinjve, Awana u jep atyre mundësinë të njohin, të duan dhe t’i shërbejnë Jezusit, pavarësisht prejardhjes.

Prej më shumë se gjashtë dekadash, Zoti ka përdorur shërbesën e Awanës për të arritur fëmijët, për të pajisur drejtuesit dhe për të ndryshuar botën. E vërteta e pandryshueshme e ungjillit drejton të njëjtin vizion që kemi pasur ndër vite për të arritur fëmijë nga çdo cep i globit, ndërsa ecim me guxim drejt së ardhmes dhe vazhdojmë të përdoremi nga Perëndia për të ndryshuar botën.

Strategjia jonë

Awana është plotësisht e përkushtuar në misionin e ndarjes së ungjillit dhe dishepullimit. Megjithatë, metodat gjithmonë përshtaten sipas nevojave unike të secilit komunitet.

Përmes strategjive me bazë drejtuesit, Awana investon në drejtues vendas dhe kombëtar, duke nxitur vizionin e tyre për shërbesën e fëmijëve. Këta drejtues kthehen në shtëpi dhe ndajnë vizionin në kishat e tyre, duke ngritur drejtues të tjerë, duke arritur lagjet e fëmijëve dhe duke ndikuar në të gjithë komunitetin e tyre.

Përmes kësaj metode, Awana ka parë zgjerim të jashtëzakonshëm. Sot, më shumë se 50,000 kisha dhe 330,000 drejtues janë lidhur me Awanën për të arritur më shumë se 4 milion fëmijë rreth botës.


Ku shërbejmë

Harta e Europes

Misioni & Vizioni

Misioni ynë

Të pajisim udhëheqësit që të arrijnë fëmijët me Ungjillin dhe t'i angazhojnë ata në dishepullizimin gjatë gjithë jetës.

Vizioni ynë

Që të gjithë fëmijët dhe të rinjtë në të gjithë botën do të njohin, do ta duan dhe do t'i shërbejnë Zotit Jezu Krisht.

Vlerat tona

Dishepullizimi: Ne jemi të apasionuar pas misionit tonë për të bërë dishepuj.

Përsosmëria: Ne ofrojmë "faktorin wow" ndërsa shërbejmë.

Skuadra:
Ne besojmë se së bashku jemi më mirë.

Komuniteti:
Ne jemi shumë bashkëveprues dhe argëtues!

Rritja:
Ne kënaqemi me mësimin, personalisht dhe në komunitet.

Besimet tona

Ungjilli na përcakton - Ne jemi të përkushtuar pa pushim për të shpallur dhe jetuar Ungjillin e Jezu Krishtit me qartësi dhe urgjencë.

Filozofia e shërbesës Awana e vë fokusin parësor të shërbyerit Shkrimeve dhe të qënurit shumë i ndërlidhur.
Ne e quajmë këtë Lidhja e Madhe, kryqëzimi i veçantë i shërbimit kur udhëheqësit, prindërit dhe mentorët merren me fëmijë dhe të rinj rreth Biblës.

Komuniteti ynë

Awana ekziston për t'i shërbyer, partnerit dhe për të zgjeruar misionin e kishës. Ne shkallëzohemi, përkulemi dhe përshtatemi për të pajisur udhëheqësit për të arritur fëmijët në të gjithë Evropën. Tani jemi duke shërbyer më shumë se 1,200 kisha në shumë denominacione në Evropë.
Ne bëjmë pjesën tonë për të ndryshuar botën duke pajisur udhëheqësit për të arritur fëmijët në kulturën dhe kontekstin e tyre. Ne jemi thellësisht të përkushtuar në partneritete lokale dhe globale të kishës.

Na kontaktoni

Tranë, Shqipëri

+355697089999